Wat zal je leren?
Wat zal je leren?
Welzijnswetenschappen is een theoretische studierichting in de domeingebonden doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met filosofie, kunstbeschouwing, sociale en gedragswetenschappen, biologie en statistiek.
Vanuit concrete thema's rond communicatie, opvoeding en ondersteuning, recht en samenleving krijgen de leerlingen inzicht in en reflecteren ze kritisch over diverse theorieën en begrippen uit de sociale wetenschappen, psychologie, (ortho)pedagogiek en sociaal recht.
Ze behandelen de filosofie vanuit de maatschappelijke context en hun eigen leefwereld.
In de lessen biologie krijgen ze een uitbreiding rond de fysiologie en de anatomie van de mens.
Komen verder aan bod in deze richting:
-
Aandacht gaat ook naar het volgen van de actualiteit.
-
Via de projectwerking leer je zelf bepaalde maatschappelijke of culturele fenomenen onderzoeken a.h.v. onderzoeksvaardigheden. Je leert hoe je een enquête, een interview, een observatie, een literatuuronderzoek…uitvoert. Je leert je te oriënteren op een onderzoeksprobleem door gericht informatie te verzamelen, te ordenen en te bewerken. De onderzoeksresultaten en conclusies verwerk je tot een rapport.
Match ik met deze opleiding?
-
Je bent bereid de werkelijkheid kritisch te bestuderen vanuit een theoretische benadering.
-
Je bent emotioneel en sociaal intelligent.
-
Je hebt een ruime interesse voor de actualiteit, mens en maatschappij.
-
Je bent communicatief vaardig : je wil persoonlijke standpunten leren innemen en verwoorden en actief luisteren naar de meningen van anderen.
-
Je houdt van zelfstandig werken.
-
Je bent creatief en kritisch ingesteld.
Lessentabel
Inschrijven
Ben je ervan overtuigd dat deze boeiende studierichting iets is voor jou, aarzel dan niet om je in te schrijven.
Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn
College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen aso-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen bso-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen tso-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.