Wat zal je leren?

In de component economie verwerf je inzicht in economisch-maatschappelijke problemen. De theoretische leerinhouden bestaan uit twee luiken.

Enerzijds komen algemene economische thema’s aan bod zoals prijsvorming op de onderscheiden marktvormen, inkomensvorming en –verdeling, BBP, werking van het geldsysteem, economische bewegingen, enz.

Anderzijds worden in een vijftal bedrijfseconomische thema’s de verschillende aspecten van het ondernemen belicht en dit vanuit een moderne stakeholdervisie.

In het projectuur economie wordt de leerlingen de mogelijkheid geboden om de opgedane theoretische kennis in de praktijk te brengen. Zij starten een ‘small business project’ op en als kers op de taart volgt dan in het zesde jaar een seminarieweek. 

Wiskunde vormt de tweede belangrijke component van deze studierichting. In deze studierichting klimt het onderwijs in de wiskunde naar een vrij hoog niveau van algemeenheid en abstractie. Dit gebeurt via de vakken algebra, meetkunde, analyse, statistiek en kansrekening. Het spreekt voor zich dat deze algemeen vormende richting ook een belangrijk pakket moderne talen aanbiedt. 

bandjes bal van het college

Komen verder aan bod in deze richting:

  • Informaticawetenschappen: algoritmen en programmeren, modelleren en simuleren 

  • Analyse van macro- en micro-economische concepten 

  • Strategische planning en marketingbeleid 

  • Aspecten van financiering 

  • Accounting en analyse van de jaarrekening 

  • Ook in deze richting neemt de studie van de moderne talen een belangrijke plaats in. De aandacht gaat naar het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur. 

Match ik met deze opleiding?

  • Je komt uit een richting economie 5 u wiskunde. Indien je uit een andere richting komt, is het aangewezen dat je in de tweede graad een aso-richting met 5u wiskunde volgde. Bovendien is het aan te bevelen dat je eind augustus de ‘instapcursus’ economie volgt.  

  • Je hebt interesse voor actuele economische problemen.

  • Je kunt logisch en kritisch denken.

  • Je hebt een uitgesproken aanleg voor wiskunde. 

Lessentabel

Economie - wiskunde

Economie - wiskunde

Leervakken
5e jaar
6e jaar
Godsdienst
2
2
Aardrijkskunde
1
1
Engels
2
2
Frans
3
3
Duits
1
1
Geschiedenis
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Natuurwetenschappen
2
2
Nederlands
4
4
Esthetica
1
-
Economie
4
4
Project Economie
2
2
Informaticawetenschappen
-
1
Wiskunde
6
6
Totaal
32
32

Inschrijven

Ben je ervan overtuigd dat deze boeiende studierichting iets is voor jou, aarzel dan niet om je in te schrijven.

Schrijf nu in

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen aso-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen bso-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen tso-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

trappen pergola